Tabte stort, men ikke fortjent

19. august 2022 kl. 22:33
Rudersdal sejrede 5-1 i Zebrafolden, men fik lidt hjælp

Referat af SS-kampen Avedøre – Rudersdal – 1-5 (1-2).

Efter det overbevisende spil og store sejr i første runde mod Liria havde både spillere og publikum sat frem til en gentagelse mod Rudersdal. Det blev også en storsejr, men ikke til Avedøre, der ellers spillede fint fodbold og kom frem til rigtig mange chancer, som havde kunnet resultere i en del flere scoringer. Men holdtet var ikke med hjemmeholdet denne regnvejrsaften, og en dommertrio, som kunne have haft gavn af VAR, hjalp heller ikke til. Alt gik Avedøre imod, specielt midt i 2. halvleg. Der vender jeg tilbage til.

Der var sprudlende angrebsspil fra begge hold fra start. Desværre var Avedøre ikke påpasselige i forsvaret efter ca. et kvarters spil, så Rudersdal med to minutter mellemrum kom på 2-0.

Men der gik kun få minutter, så fik Mohamed El-Hasnaoui fat i en retur fra målmanden og reducerede. Samme spiller havde tidligere haft en chance for at bringe Avedøre foran. Martin ”Jern” Nielsen kom fri i venstre side, men blev tacklet af målmanden og blev desværre i situationen skadet og måtte udgå, nok med en pause fremadrettet i vente. Det var meget tæt på en scoring af ”jernmanden”. Mohamed El-Hasnaoui var tæt på en udligning, da han vippede bolden over en modstander i feltet, men den efterfølgende afslutning fik målmanden desværre pareret med en benparade. Emil Skjold Larsen i avedøremålet havde også måttet redde sit hold med en afslutning fra helt fri spiller inden pausen.

Dommeren tillod fysisk spil, men en nedlægning af Aymen Lamlil på kanten af ​​feltet kunne have givet enten frispark eller straffespark. Men ingen aktion fra dommersiden.

Efter pausen fortsatte holdene med at angribe. Aymen Lamlil, netop vendt tilbage til Avedøre, var tæt på, men fik ikke løftet bolden over målmandens fremstrakte ben. Men Rudersdal var farlige. Pludselig syntes dommeren, at der skulle give gult kort og 10 minutter i ”Snickaboa” til Magnus Johansson, der var én af Avedøres bedste. Der var spillet 68 minutter, og Avedøre kunne forvente et pres fra udeholdet.

Men så mistede dommertrioen overblikket og Avedøre kunne have brugt VAR i Zebrafolden. Rudersdal kom fri i feltet, men målmand Emil Skjold Larsen smed sig og slog bolden til hjørnespark uden at ramme angriberen. Men dommeren fløjtede for straffespark! Alle undrede sig. Efter kampen hørte jeg, at spilleren havde fået trådt en støvle af (uden for feltet!?), og at det skulle have udløst et straffespark. Dommeren gav så godt kort til anfører Anton Holm, der slet ikke var i nærheden af ​​spilleren (det var Bjørn Engeltoft). Stor ballade og utilfredshed mod dommere, der kunne have brugt hjælp fra VAR. Emil Skjold Larsen reddede så straffesparket, men riposten blev sparket i mål af måske Danmarks hurtigste spiller, der var inde i feltet inden for alle andre.

Avedøre med 9 mand i 8 minutter og bagud med 2 mål var ikke godt. Rudersdal fik så en mand ud i straffeboksen i 10 minutter, og det hjalp lidt. Men et godt mål af Rudersdal afgjorde kampen. Mohamed El-Hasnaoui fik senere tacklet bolden i mål, men igen gik dommerens vurdering mod Avedøre, og han underkendte målet for fri mod målmand.

At det også blev 1-5 var måske ikke så underligt. Humøret hos Avedøre var væk, men holdet kæmpede flot videre trods udsigten til nederlag. Det er godt for fremtiden, hvor holdet forhåbentlig er heldigere, ligesom jeg også vil ønske bedre holdt til dommeren i de næste runder.

Det var heller ikke godt, at der til aftenens kamp var afbud fra Martin Nordentoft (ferie), Kim Gurskov (bryllup – sit eget), Mathias S. Christensen og Niklas Thomas (begge med arbejde, formoder jeg).

Der var mødt 110 tilskuere og hunde Buller op til kampen, hvoraf nogle have været der til fredagsbar.

Den næste kamp er lørdag den 27. august mod Avartas andethold i Espelunden kl. 13.00.

Mål: Emil Skjold Larsen

Forsvar: Wasim Imad Alwan – Bjørn Engeltoft – Anton Holm (anf.) – Mikkel Schmelling

Midtbane: Bjørn Jensen – Victor Nøhr Sørensen – Magnus Johansson – Aymen Lamlil

Angreb: Mohamed El-Hasnaoui – Martin S. Nielsen

Indskiftet: Phillip Bo Henriksen – Rohullah Zalmai – Jack Overby