27. august 2023 kl. 07:38
Frem Hellebæk slået med 4-2 på vores alt for lange græs

Referat af SS-kampen Avedøre – Frem Hellebæk – 4-2 (2-1).

Der var med Avedøre som favoritter, at Avedøres fans mødte frem. Der er var kun spillet én runde tidligere, men da havde de zebrastribede vundet over Herstedøster, der har spillet i DS de seneste to sæsoner, og Frem Hellebæk havde tabt til en anden oprykker fra S1.

Efter Martin Nordentoft havde fået overrakt blomster for sin optræden nummer 200 på Avedøre førstehold, kom kampen i gang. Frem Hellebæk startede bedst og havde overtaget det første kvarter. Der opstod flere chancer, som kunne have givet udeholdet en føring.

Men pludselig blev der lavet en fejl af Hellebæk, og bolden blev hurtigt spillet frem til Nassor Salim, der sikkert prikkede bolden forbi den fremstormende målmand og i mål. 1-0 til hjemmeholdet, men retfærdigt var det ikke. Nu kunne Avedøre måske udnytte momentum, tænkte jeg. Men et gult kort og 10 minutter udenfor til Alek Farhan Bakalarz kort efter betød, at det igen var Frem Hellebæk, der kom frem til chancer. Specielt et skud på frispark uden for feltet kunne have givet mål, da returen fra målmand Emil Skjold Larsen gik til en modstander, som ikke kunne få bolden sparket i mål. Avedøres forsvarsspillere kæmpede heroisk for at afværge situationen.

Udligningen faldt efter en halv times spil, da Mads Zibrandtsen mistede bolden på egen banehalvdel. Det betød næsten fri plads for Hellebæk frem mod mål. Målscorer Emil Brodersen. Alligevel blev det Avedøre, der kunne gå til pause med en føring, da Nassor Salim fandt Martin ”Jern” Nielsen i venstre side. Jern gik til baglinjen og lagde bolden skråt tilbage ind foran mål. Her ramte bolden Hellebæks Jonathan Scharff Petersen, så han kom til at sende bolden i eget net. Men ville føringen holde kampen ud?

Frem Hellebæk fik efter pausen stadig mange hjørnespark og frispark på Avedøres banehalvdel, og de skabte stor uro hver gang med deres indlæg. Efter 60 minutter troede alle, at bolden blev headet i mål til en udligning, men bolden blev reddet, inden den var inde.

Efter godt et kvarters spil i anden halvleg kom Avedøres måske bedste angreb. Bolden spillet frem i højre side til Nassor Salim, der gik mod baglinjen og lagde bolden flot over i bagerste del af feltet. Her lå Martin ”Jern”, og han headede bolden ind i toppen af målet i det fjerneste hjørne. Føringen på 3-1 gav lidt ro. Roen holdt dog ikke lang tid, idet Emil Brodersen efter 69 minutter fik reduceret til 3-2 og kom ny spænding ind kampen. Det holdt kun kørt tid. Et hjørnespark til Avedøre gav nogle returerer foran Hellebæks mål, og Anton Holm endte med at kanonere bolden op i toppen af målet til 4-2 føring til hjemmeholdet. Føringen på to mål gav igen lidt ro for Avedøre, mens Hellebæk begyndte at tvivle på at kunne få point med hjem. Der var dog stadig 20 minutter tilbage af ordinær spilletid. Den største chance i sidste del af kampen tilfaldt Phillip Bo Henriksen, der løb fra sin modstander i venstre side, men Hellebæks målmand fik afværget forsøget fra ”Futte”.

Det endte derfor med 4-2 til hjemmeholdet i en kamp, hvor det ikke var det polerede spil, der var toneangivende. Som anfører Kim Gurskov efter kampen sagde, var det snarere en arbejdssejr, hvor der blev brugt meget energi og sat mange tacklinger på den alt for ”langhårede” fodboldbane. Så langt græs gør det næsten umuligt at spille hurtige bolde langs jorden.

Der var 250 tilskuere, mindst, omkring banen til denne første hjemmekamp. Det skyldes nok, at det var børnedag fra tidlig formiddag til ud på eftermiddagen, hvor forældre med børn kunne hygge sig sammen. Der var hoppeborge, ansigtsmaling og mange andre aktiviteter omkring banen ved klubhuset.

Den næste kamp spilles lørdag den 2. september kl. 11.00 mod BSF på deres bane i Skovlunde.

Mål:               Emil Skjold Larsen

Forsvar:         Ronaz Colak – Alek Farhan Bakalarz – Anton Holm – Jeppe Malm Kristensen

Midtbane:      Oliver Algren – Mads Zibrandtsen – Kim Gurskov (anf.) – Martin S. Nielsen

Angreb:         Nassor Salim – Martin Nordentoft

Indskiftet:      Niklas Thomas – Karl Gaardmand Braad – Phillip Bo Henriksen