Imponerende sejr i Snekkersten

Jesper "JK" Kristoffersen
16. april 2023 kl. 10:00
Vigtige 3 point i SS
Avedøre drog lørdag mod det nordsjællandske for at møde midterholdet Snekkersten. Det var ingen hemmelighed, at kampen var én af dem, som trænerteamet på forhånd havde sat et særligt kryds ud for; en kamp, ​​hvor der skulle hentes point, og gerne tre af slagsen. Lad det være sagt med det samme, det blev en intens affære på og uden for banen, hvor Avedøre med en mandfolkeindsats og stor disciplin sikrede sig tre velfortjente og vigtige point, da Emil Malm Kristensen scorede kampene enlige mål ved koldt at udnytte en målmand på. skovtur.
Hjemmeholdet startede kampen bedst på den stemningsforladte kunstgræsbane med udsigt til en halv parkeringsplads, en lille befærdet landevej og lyden af ​​lokalbanen. Værterne var roligere på bolden, end Avedøre formåede at være, dog uden at spille sig til nævneværdige chancer. Sådan forløb det meste af 1. halvleg med Snekkersten i teten på bolden, uden at blive specielt farlige, mens Avedøre kæmpede med spillet, men sjældent gik på kompromis med den gode organisation.
I stedet blev det et par gule kort, der kom i fokus, da først Kim Gurskov måtte 10 minutter i skammekrogen for at forhindre et hurtigt taget frispark, hvor bolden dog hverken lå på det rigtige sted eller stille. Så var kimen til frustration ligesom lagt. Kort efter mistede Snekkerstens enlige angriber besindelsen, da han fjernede mand og bold ud i sit eget holds udskiftningsboks, manden var Emil Møller, og hvor bolden nok blev fjernet, mens den befandt sig indenfor kridtstregerne, fik Emil Møller det store fur noget tid efter. Hensynsløst og tåbeligt. Et gult kort til Snekkersten-spilleren, der kæmpede med at forstå den beslutning, og gik den voksne del af bænken ikke til at løse for ham.
Pausefløjt og 0-0 i en chancefattig og halvkedelig forestilling på fuld højde med omgivelserne.
Nu var det Avedøres tur til at spille fodbold og tage taktstokken. Snekkersten virkede fra 2. halvlege starter halvmøre, Avedøre fik masser af tid på bolden, som nu også blev brugt bedre. Flere afleveringer og berøringer var fremadrettede og tvang Snekkersten til at løbe et stigende antal grimme, defensive kilometer.
Emil Møller havde et tordendrøn på overliggeren og Philip Bo Henriksen gjorde ham kunststykket efter, inden Emil Malm Kristensen udnyttede en glimrende pasning over værternes bagkæde til at udplacere Snekkerstens målmand, hvis GPS sendte ham i retning mod hjørneflaget, da Emil Malm Kristensen med en inderside sendte bolden i retning mod et fuldstændig tomt mål. Det så underligt ud, men et velvalgt debutmål af den vævre kantspiller.
Jack Overby havde muligheden for at lukke og slukke, men sendte en afslutning fra nært hold tæt forbi den ene opstander i en periode, hvor der stod Avedøre på det hele.
Og så kom øjeblikket, som længe havde luret under overfladen. En mental nedsmeltning, hvor Snekkersten med fordel kunne have forsøgt at løse gåden fra 1.halvleg; må man og kan man slippe af sted med, at torpedere en modstander ud i udskiftningsboksen?
Denne gang var det Mads Zibrandtsens tur til at få et ordentligt skub efter bolden havde sluppet linjen, så han havnede i hjemmeholdets boks og ikke så gæstfri lejr. Trænere, ledere, tilskuere og spillere med alle mulige forskellige holdninger til hændelsen for sammen, mens dommerne ilede til for at danne sig et overblik.
En tilskuer fik en skalle fra en Snekkersten-spiller og flere af hjemmeholdets spillere og ledere havde mere travlt med at undervise i jungleloven end at få gemytterne til at falde til ro. Et rødt kort til Snekkersten, som oveni hatten fik et gult kort for brok, hvilket inde på banen betød, at Avedøre spillede kampen til ende med to mand i overtal.
Trods overtallet fik Snekkersten sendt et par nervepirrende, lange bolde frem mod Avedøre-feltet, et hjørnespark blev det også til, men Avedøre røde storme af og noterede sig tre point på kontoen i en atypisk heksekedel.
Store roser skal lyde til alle mand for at levere en forbilledlig arbejdsindsats. Den defensive akse fortjener ekstra ros på en dag, hvor nullet blev holdt. Ronaz Colak og Alek Farhan Bakalarz stod stærkt i billedet, bagved lukkede værternes kreative kanter ned, mens Kim Gurskov og Mads Zibrandtsen vandt slaget på midten på fornemmeste vis. Der er masser at bygge på for det nye Avedøre-mandskab.
Til slut skal der lyde ros og respekt for dommernes indsats, der under svære betingelser evnede at bevare stort overblik og mod.
Emil Skjold Larsen – Mikkel Schmelling, Ronaz Colak, Alek Farhan Bakalarz, Oliver Algreen-Petersen – Kim Gurskov (Anf.), Mads Zibrandtsen (Ud 80'), Emil Malm Kristensen, Philip Bo Henriksen, Emil Møller – Casper Karlsson (Ud 55) ')
Bænk: Jack Overby (Ind 55'), Victor Walther Øvlisen (Ind 80'), Lukas Prebensen (ikke benyttet)