image Martin Jern Nielsen scorer til 1-0
17. september 2023 kl. 11:19
Roskilde besejret 3-2 trods kvaler for Avedøre

Referat af SS-kampen Roskilde – Avedøre – 2-3 (1-2).

”Lykken står den kække bi”, siger nogen. Og vi har da i Avedøre været kække i den senere tid efter den gode sæsonstart. Vi skal også være lykkelige over at komme hjem fra domkirkebyen med 3 point i holdtasken, for det var set over hele kampen Roskilde, der havde den største procentdel i boldbesiddelse og samtidig producerede langt de fleste og største chancer.

Efter 5 minutters spil fik Avedøre det første angreb, og her fandt Martin Nordentoft smart Martin ”Jern” Nielsen, der sikkert bragte Avedøre foran. Samme spiller gjorde det til 2-0 efter et kvarters spil, da Nassor Salim fandt Jern, der flot sparkede dybt i bolden og tippede den over den fremstormende målmand.

Så blev det sandelig trængselstider for Avedøre. Målmand Emil Nyholm Kristensen måtte redde hovedstød helt ude ved stolpen, og lige efter havde han en refleksredning på en helt fri Simon Bergstrøm. Det blev ikke bedre af, at Martin Nordentoft måtte lade sig udskifte efter et slag på det værst tænkelige sted for en mand med store smerter til følge. Så gik den ikke længere for Avedøre. Roskildes Bjarke Brix Thomsen løb hurtigt med bolden i venstre side og trak ind med midten, inden han hamrede bolden i mål tæt op ad stolpen. Som avedøremand frygtede man det værste i denne periode. Et nyt nærgående forsøg fra Roskilde gjorde ikke angsten mindre. Så fik Roskilde et gult kort efter et frispark på anfører Kim Gurskov, og de ti minutter i undertal kunne måske give lidt luft til udeholdet. Men trods undertal havde Roskilde to chancer mere inden pausen, og chancerne var af den større slags.

Roskilde startede anden halvleg stadig i undertal, og det blev udnyttet af Avedøre. Efter et par kontraer i feltet gik bolden fra Gurskov til Nassor Salim, der med tåen fik prikket bolden i mål ude ved stolpen til føring på 3-1. Roskilde fortsatte med at angribe med deres hurtige spillere, der kunne løbe fra vores på en 50-meter. Måske burde Avedøre have haft et straffespark for hands i denne periode, men det var alle aktører ikke enige om. Roskilde fik bragt fornyet spænding ind i kampen efter 57 minutter ved Simon Bergstrøm, der alt for let fik lov at løbe og sparke bolden i det lange hjørne til 2-3.

Midt i anden halvleg måtte en tydelig smertepresset Kim Gurskov lade sig udskifte. Heldigvis var Martin Nordentoft klar igen til at træde ind på scenen og sætte sit præg på kampen i stedet. Men så skete det, der ikke måtte ske: Anton Holm ville lægge en lang aflevering fra egen banehalvdel til venstre kant og faldt skrigende omkuld på banen ved aktionen uden nogen var i nærheden af ham. Ingen var i tvivl; Holm var skadet; igen! Nordentoft måtte spille midterforsvar. Umiddelbart herefter lykkedes det Roskildes Simon Bergstrøm at sparke/skovle en 100%-chance højt over mål. Avedøre var presset. Avedøre var dog ved at komme på 4-2, da Mads Zibrandtsen fyrede af uden for feltet. Bolden gik som et projektil mod mål, men desværre for Avedøre (og for målmanden) ramte bolden Roskildekeeper Marcus Skovgaard direkte i ansigtet med en blodtud til følge. Jeg tror ikke, han så bolden komme. Skovgaard kunne dog fortsætte efter behandling og en mindre pause.

Kvaliteten på afslutningen af kampen fik tilskuerne til at bruge udtrykket ”indianerfodbold”. Ikke mange gennemførte aktioner fra hverken det ene eller det andet hold. Ikke de store chancer eller dramaer foran målene. Men dramaet kom, da Roskildes Jacob Olrik Karsbo helt umotiveret med vilje løb ind og skubbede Nassor Salim hårdt i ryggen, så denne faldt omkuld. Bolden var endda ude af spil! Helt klart gult kort til Karsbo. Det kunne for min skyld godt have været rødt for den usympatiske handling og direkte overfald på intetanende Salim. Desværre kom Avedøre ikke til at spille i overtal, da Jern ville fortælle alle modstandere og specielt Karsbo, hvad han mente om handlingen. Også gult kort til Jernmanden fra Avedøre. Bænken hos Avedøre var også oppe at stå og råbe med, men ingen gule kort dér heller.

Der var mindst lige så mange udebanefans som af hjemmeholdets ditto i Roskilde Idrætspark, hvor kampen blev spillet på selve stadion. Der var endog fælles indmarch til musik og Avedøre fik overrakt en vimpel. Men da først kampen gik i gang, var der ikke service i form af stillingstavle med ur, og heller ikke nogen form for speaker eller servering af vådt og tørt. Vi kan være stolte i Avedøre over vores arrangementer.

Den næste kamp spilles lørdag den 23. september kl. 12.00 mod Avarta i Zebrafolden, Byvej 58.

Mål:               Emil Nyholm Kristensen

Forsvar:         Oliver Algren-Petersen – Anton Holm – Ronaz Colak – Jeppe Malm Kristensen

Midtbane:      Emil Møller – Mads Zibrandtsen – Kim Gurskov (anf.) – Martin S. Nielsen

Angreb:         Nassor Salim – Martin Overby Nordentoft

Indskiftet:      Phillip Bo Henriksen – Emil Malm Kristensen – Nicklas Antonsen