image Anton Holm nettede for første gang på "etteren"
14. august 2022 kl. 12:06
Liria besejret 5-2 på udebane i SS

Referat af SS-kampen Liria – Avedøre – 2-5 (1-2).

Optakten til kampen bød på et afbud fra Mikkel Schmelling, der var blevet syg. Mulighederne for en erstatning forsvandt én efter én, da spillerne havde lavet andre aftaler i weekenden.

Men det var ikke noget, der påvirkede Avedøres drenge sønderligt meget.

Det startede godt nok med et selvmål af Martin Nordentoft efter 1 minuts spil, men der var heldigvis en strafbar offside på Liria ved opspillet. Lirias hold består af mange rigtig gode boldspillere. Heraf en angriber, der var glad for at drible ind i banen og skyde knaldhårdt med venstrebenet, og en organisator på midten, som yndede at slå afgørende bolde; hver gang! De kørte dog begge trætte efter pausen.

Men trods megen boldbesiddelse til Liria de første 20-30 minutter førte det ikke til så meget. En lang diagonalaflevering fra Martin Nordentoft ramte Bjørn Jensen på højre flanke, og han spillede bolden fladt til debutanten Mohamed El-Hasnaoui, der viste sin styrke som central angriber og scorede til 1-0. Efter en halv times spil fik Bjørn Jensen bolden på kanten af feltet, og han kanonerede bolden ind ved den fjerneste stolpe til 2-0. Derefter var Liria noget nemmere at have med at gøre. De fik dog reduceret inden pausen ved Ekon Hismani, der jagtede en høj bold og fik den forbi Emil Skjold Larsen i to forsøg. Hele Avedøres hold og ca. halvdelen af tilskuerne mente, at der var frispark på Avedøres målmand, der måtte have hjælp efter at være ramt i hovedet af modstanderen. Men ingen hjælp fra dommerne i denne situation. Rohullah Zalmai havde lige før pausefløjtet en kæmpechance, som han burde have omsat til endnu et udebanemål.

Liria havde måske fået lidt kampgejst tilbage ved udligningen. Men 2 minutter efter den skyggefulde pause lagde Bjørn Jensen et hjørnespark lige i panden på Anton Holm, der dirigerede bolden ind ved fjerneste stolpe og dermed scorede sit første mål på førsteholdet (red.: ”også på tide!”). Mathias S. Christensen øgede føringen til 4-1, inden der var spillet et kvarter af 2. halvleg, og det lignede en sikker vej til sejr. Men et gult kort og 10 minutters straf til Mathias S. Christensen førte til lidt sløseri i eget felt, så Liria kom på 2-4 med 20 minutter tilbage. Men Mohamed El-Hasnaoui viste endnu engang sit målinstinkt, da han med et par modstandere fik fat i en lang høj bold og fra kanten af feltet sparkede hårdt og fladt i mål til slutfacit 5-2.

Liria havde da chancer til flere mål. De ramte bl.a. stolpen, men Avedøre havde klart flere chancer. Bjørn Jensen havde et indlæg, som ramte overliggeren og snød Zalmai fra at kunne heade i et tomt mål ved bagerste stolpe. Martin Nordentoft løb solo med bolden fra egen banehalvdel og forbi 3-5 modstandere og valgte at ville trille bolden forbi målmanden. Det mislykkedes; måske skulle Nordentoft blot have rundet målmanden også. Victor Nøhr skød hårdt, og bolden smuttede under målmandens arme (lige som de Gea i Brentford) og uden om stolpen til hjørnespark.

En god kamp af Avedøre med flere chancer end set længe. Men sjuskefejlene ved modstanderens andet mål og en lignende i slutminuttet, kan jeg godt personligt undvære.

Ikke så mange tilskuere på det hyggelige stadion, hvor man kunne købe lidt sodavand. Der var også meget varmt på dagen, så vandpauser var indlagt af dagens udmærkede dommertrio.

Den næste kamp er på fredag den 19. august i Zebrafolden mod FC Rudersdal kl. 18.30.

Der vil til denne kamp være gratis entré, og på stadion arrangeres fredagsbar fra kl. 16.30.

Mål:               Emil Skjold Larsen

Forsvar:         Bjørn Engeltoft – Anton Holm – Martin Nordentoft – Magnus Johansson

Midtbane:      Bjørn Jensen – Mathias S. Christensen – Niklas Thomas – Kim Gurskov (anf.) – Rohullah Zalmai

Angreb:         Mohamed El-Hasnaoui

Indskiftet:      Martin S. Nielsen – Victor Nøhr Sørensen

Ikke benyttet: Denni Conteh