Sejr i sidste træningskamp for SS-holdet

Jesper "JK" Kristoffersen
13. august 2023 kl. 10:42
Vandt i Tune 5-0 over det nyoprykkede SS-hold

Generalprøven bestået

Avedøre spillede sommerens sidste træningskamp i Tune, hvor byens nykårede Sjællandsserie-mandskab stod på menukortet. På en glimrende græsbane i dansk sommervejr vandt Avedøre med stensikre 5-0. Nassor Salim scorede hattrick og Martin Nordentoft til mål i en koncentreret og helhjertet indsats, der elsker godt for sæsonen, som starter næste fredag ​​i Herstedøster.

Tune skiftede før sommerferien Serie 1 ud med Sjællandsserien. Hvor Avedøre tilhører kreds et i Sjællandsserien, tilhører Tune kreds til, holdene mødes derfor ikke i sæsonens løb, og det kan man da godt ærgre sig lidt over. Avedøre var bedst fra første til fløjt, med enkelte sidste undtagelser var Avedøre-holdet koncentreret og afstemte fra bagerste til forreste mand og pumpede som en velsmurt maskine kræfterne ud af værterne.

Martin Nordentoft åbnede scoringen med et velplaceret spark til 1-0. Nassor Salim tog hul på sin scoringskonto senere i 1. halvleg, da han headede et indlæg fra Martin 'Jern' Nielsen i kassen til 2-0. Mindst et par mål mere burde være krediteret Avedøres konto i de første 45 minutter, her udeblev skarpheden dog mod et ændret gavmildt hjemmehold. I den modsatte ende tog Emil Kristensen de to Tune-muligheder, Avedøres tilbudskatalog bidrog med i kampens første halvdel.

Avedøreholdet har løftet sig markant det seneste halve år, og begynder efterhånden at ligne et hold, der kan og bør sigte efter en midterplacering i Sjællandsserien efter et par sæsoner i tabellens tunge ende. Skal det lykkes, kræves en stærkere defensiv, og det er et konstant fokus at udslette de alt for mange dumme mål imod, som de seneste sæsoner har budt på. Det var derfor opløftende og behageligt at opleve Avedøre lukke totalt af i 2. halvleg og tilmed snøre sækken med tre mål.

Den endelige sejr på 5-0 var aldrig truet. Nassor Salim og Martin Nordentoft sørgede med deres kliniske afslutninger for målene, bag dem stod et samlet kollektivt, der kampen igennem løb de fornødne kilometer, reparerede på hinandens fejl og ofrede sig i fællesskabets tjeneste. En kultur Avedøre er drevet af, men som man ærligt må tilstå har været periodevis fraværende på klubbens bedste placerede hold de senere år. Set i det lys vokser glæden sig kun større, når dyderne lyser ud af samtlige spillere på holdkortet.

På fredag ​​er der sæsonstart mod nedrykkerne fra Herstedøster IC. En ordentlig mundfuld, hvor ovenstående mandsmod, vilje og lyst til at ofre sig for hinanden bliver sat på prøve. Herstedøster er uden tvivl favoritter til oprykningen med den tidligere Avedøvre-træner, Jan Christensen, ved roret. Kan Avedøre strikke 90 koncentrerede minutter sammen er der muligheder, og det har vist sig, at de kan holde Tune og Herstedøster er hver sin størrelse.

Der er grund til optimisme hos de zebrastribede.