Menu

Ikke flere kampe til Avedøre i DS

image logo
Per Myhrmann / DBU
29. maj 2020 kl. 09:33
Avedøre er kvalificeret til DS i kommende sæson

SLUTSPILSMODEL TIL GENNEMFØRSEL AF DANMARKSSERIEN BESLUTTET

DBU's bestyrelse har på baggrund af en indstilling fra Turneringsadministrationer og med opbakning fra DBU's Breddekomité-beslutning, ved Danmarksserien afvikles med et slutspil mellem de bedste hold i hver af de ildpulser. Alle fire puljevindere efter slutspillet får adgang til 2. division.

Foto: fodboldbilleder.dk

AF: DBU Kommunikation // 28-05-2020

Tirsdag den 26. maj blev det meldt ud, ved DBU's bestyrelse - efter indstilling fra administration og opbakning fra Lokalunionerne - spillet besluttet ved suspendere nedrykning for indeværende sæson i Danmarksserien (for herrer) og kvindernes 1. division. Derudover blev størstedelen af ​​DBU's elite-ungdomsturneringer aflyst.

Siden har DBU og DBU Bredde arbejder på, om og hvordan Danmarksserien (for herrer) skal færdigspilles, og nedenfor åbnes fra Danmarksserien til 2. division. Nu har DBU's bestyrelse, efter indstilling fra Turneringsadministrationen og DBU's Breddekomité, truffet og afgørelse om formatet til genoptage og færdigspille Danmarksserien med oprykkere - hund fortsat under forudsætning af, ved åbning af Danmark i fase 3 giver mulighed for at kunne afvikle Danmarksserie-kampe i June.

Danmarksserien bliver afviklet som et komprimeret slutspil, der er bedst at finde ud til den bedste placerede klubber i den nuværende stilling i hver af ildspalterne. Vinderen af ​​hver pulje rykker op i 2. division. Formatet fungerer således:

  • Slutspil er det bedste sted efter nummer og til hver dag efter den nuværende stilling
  • Holdene tager deres nye point (inklusiveiv målscore) med over i slutspillet
  • Slutspillet afvikles til kampe, med nummer til på hjemmebane i den første kamp
  • Nummer et i stillinger i den nye mundtlige pulje efter runder i slutspillet rykker på i 2. division
  • Ved pointlighed afgøres puljevinderen via målscoren efter alle kampe
  • Kun spillere, der var spillereettiget ved oprindelig sæsonstart den 14. marts, kan anvendes i kampene
  • Den resterende klubber i Danmarksserien spiller ikke flere kampe i denne sæson.

DBU's bestyrelse har truffet beslutninger om slutspilsmodellen i Danmarksserien baseret på nedenstående sportslige kriterier:

  • Det stærkeste hold fra hver pulje bliver puljevinder
  • Der spilles kun betydningsfulde kampe
  • Turneringen kan afvikles inden udgangen af ​​juni

DBUs Bestyrelse har endvidere sammen med Divisionsforeningens bestyrelse godkendt, ved antallet af oprykkere fra Danmarksserien til 2. division løftes fra tre til ild, samt på der kun rykker at holde ned fra 2. division til Danmarksserien i stedet for de normale fem nedrykkere. Dette middel, ved Danmarksserien til næste sæson kommer til på bestå af 44 hold. Læs mere om det her:

Turneringsformatet i næste sæson for Danmarksserien bestående af 44 hold er under udarbejdelse og forventes godkendt inden den 30. juni. Herefter begynder turneringsplanlægningen.

DBU’s bestyrelse har - efter anmodning fra DBU Københavns bestyrelse og opbakning fra DBU’s breddekomité – desuden givet grønt lys til, at DBU København kan aflevere sin oprykker fra Københavnsserien til Danmarksserien på et senere tidspunkt, såfremt Københavnsserien genoptages i fase 3. Dette vil den kommende turneringsplan i givet fald tage højde for.

FAKTA: HOLDENE I SLUTSPILLET

Pulje 1
KFUM Roskilde - 31 point, 36-18 i målscore
Ledøje Smørum – 27 point, 21-13 i målscore

Pulje 2
AB Tårnby – 32 point, 31-14 i målscore
Karlslunde IF – 31 point, 28-12 i målscore

Pulje 3
Oure FA - 33 point, 34-12 i målscore
Otterup - 30 point, 41-18 i målscore

Pulje 4
Holstebro - 29 point, 32-20 i målscore
Silkeborg KFUM - 28 point, 36-31 i målscore