Menu

Hjemmenederlag i DS mod B1908

image Mathias S. Christensen
Per Myhrmann
15. oktober 2017 kl. 11:32
Tabte 2-7 trods langt bedre indstilling end sidste weekend

Referat af DS-kampen Avedøre – B1908 – 2-7 (1-1).

 

Det var med bange anelser, jeg gik til fodbold på Avedøre Stadion efter sidste uges sammenfald i Gentofte med GVI. Men holdet fra Avedøre startede heldigvis med en helt anden indstilling med gejst og vilje i tacklingerne, og spillerne løb for hinanden. Spillet var måske ikke prangende, men det er andre dyder, der skal vises frem i disse tider.

Bjørn Jensen fik en bold i dybden og skar ind fra højre og kom til skud, som målmanden parerede allerede efter 5 minutters spil. Men B1908 havde også deres muligheder, inden der var spillet 20 minutter. Et lob i fri position ramte Avedøres overligger, og et fladt skud gik lige ved siden af mål. Minuttet efter måtte Yaqoob Butt udskiftes med en skade. Ind kom Niklas Myhrmann, som var bænket til dagens kamp grundet manglende træning pga. arbejde. Der blev stadig kæmpet om hver en bold, men holdet havde sværere ved at holde i den. Et boldtab i højre side på midten af banen førte efter 36 minutter til et hurtigt modangreb, hvor modstanderen driblede uden om Steffan Skov, som var løbet langt ud af målet. Skulle han være blevet inde? Tjah. Svært at vide. Heldigvis var B1908´s Mathias Bukhave så venlig at lave selvmål et par minutter før pausen, hvor han sendte et hårdt indlæg fra Sebastian Tan i eget mål. Tak for det og 1-1 ved pausen. Avedøre var med i kampen.

Anden halvleg blev en målrig affære. Desværre. I det 52. minut mente dommeren, at der skulle dømmes straffespark for hånd på bolden af Niklas Myhrmann. Det mente Avedøres spillere var en forkert dom. Straffesparket fra Martin Lisborg reddede Steffan Skov ved et vippe bolden over overliggeren. Omspark mente dommerne! Hvorfor vides ikke helt. Gik målmanden 20 cm for langt frem eller var en markspiller i feltet for tidligt? Og så kom Avedøre bagud 1-2. Vi havde ikke dommeren med os i denne situation eller i resten af kampen for den sags skyld. Men sådan føler bundhold sig nok forfulgt ifølge en eller anden naturlov.

At Mathias S. Christensen midt i anden halvleg uheldigvis headede et indlæg i eget mål, gjorde ikke det hele bedre. Ti minutter efter var Avedøre bagud 1-5, og kampen var tabt med et kvarter tilbage. Avedøres Mathias S. Christensen fik dog reduceret på et straffespark dømt for skub i ryggen på Kim Gurskov. Desværre var dommeren længe om at få sat spillet i gang efter scoringen, så Mathias havde tid og mulighed for at sige noget mindre pænt til dommeren i et toneleje, så halvdelen af tilskuerne også hørte, at avedørespilleren ikke mente, at dommeren var én af Danmarks klogeste.

Med kun 10 mand spillede man med en bagkæde med kun 3 mand. Det kostede så endnu et par scoringer til B1908, som dermed sendte Avedøre ned på sidstepladsen. Et af målene på et nyt straffespark for hånd på bolden af Martin Nordentoft. Nogle dommere dømmer for dette, andre gør ikke. Det er lidt frustrerende, når modstanderen får to straffespark i samme kamp tilkendt af én dommer, mens en anden dommer ville have vinket afværgende.

Med Yaqoob Butt skadet og Mathias Christensen i karantæne skal der laves lidt om til de næste kampe. Den udsatte kamp mod AB Tårnby spilles onsdag den 18. oktober. MEN flyttes til kl. 19.00 på kunstgræs på anlægget på Ugandavej, hvor AB70 spillede tidligere. Der tages stadig entré, og der vil være salg af drikkevarer. Grillpølser ville de ikke love mig denne onsdag aften på Amager.

Det var en kamp i støvregn og lidt blæst, så kun 72 tilskuere mødte frem. Nogle gik hjem, inden kampen sluttede. Labradorhunden Buller i avedøretrøje og den legende schæferhund med efternavnet Petersen så ud til at have det dejligt på den regntunge bane.

 

Mål:               Steffan Skov

Forsvar:         Mathias S. Christensen – Martin Nordentoft (anf.) – Yaqoob Butt – Jacob Abildgaard

Midtbane:      Bjørn Jensen – Kim Gurskov – Chris Lindskow – Mehmet Coskun

Angreb:         Sebastian Tan – Ferman Osgun

Indskiftet:      Niklas Myhrmann (21´ Yaqoob Butt) – Phillip Bo Henriksen (61` Mehmet Coskun) – Simon Boe Nielsen (67´ Ferman Olgun

Ikke Brugt:     Anton Holm – Matthias Djernæs – Mikkel Schmelling