24. oktober 2018 kl. 10:08
Overvintrer på oprykningsplads

Referat af serie 3-kampen Taastrup – Avedøre –1-6 (0-5).

Holdet, Avedøre stillede med denne vindblæste aften, så godt ud på papiret. Christoffer Hebo var tilbage fra USA, og Mikkel Verlis og Phillip Bo Henriksen kunne bruges, da de ikke startede på DS-holdet i lørdags. Da så også Lirim Aliti, Anton Holm og Marc Rosenmejer, der alle har spillet på DS, kunne være med, så det fint ud.

Avedøre var da også i kontrol fra start. Mikkel Verlis scorede to gange inden det første kvarter var spillet, og da Phillip Bo Henriksen øgede til 3-0 ved den halve time, var kampen under normale omstændigheder vundet. Men reserveholdet har det med at spille anderledes sent i kampe end først i kampe. Herom senere.

I de sidste minutter før pausen scorede både Christoffer Hebo og Marc Rosenmejer, så pausestillingen var 5-0. Så var man (jeg) lidt roligere. Taastrup havde i første halvleg en enkelt kæmpechance, som de ikke fik scoret på. Måske derfor, de reagerede kraftigt mod dommer og modstandere, så de fik et par gule kort og måtte spille med to mand i undertal et stykke tid, indtil det var Avedøres tur til at få en mand sendt i straffeboksen.

Anden halvleg startede med et hovedstød lige forbi Frederik Valentins mål. Så var man advaret mod, at Taastrup var kommet i medvind, bogstaveligt talt. Der blæste en stærk storm ned mod Avedøres mål. Taastrup havde også et skud, som endte i sidenettet. Marc Rosenmejer fik to friløbere, hvoraf den første blev misset, mens han lidt heldigt fik bolden med forbi målmanden til 6-0 med 25 minutter tilbage. Minuttet efter var Taastrup alene med Valentin, men fik ikke skudt. Det lykkedes så til gengæld i det 70. minut, hvor kampens sidste mål til 1-6 blev sat ind.

De sidste 20 minutter gik langsomt. Der var intet organiseret spil. Avedøre lavede enmandspræstationer eller sendte bolden op i modvinden, i stedet for at holde på bolden og spille den rundt. Desuden virkede de mange ind- og udskiftninger forvirrende for holdet, hvor mange spillere fik nye positioner gennem denne periode af kampen. Når venstre back spiller højre wing, så virker det lidt mærkeligt.

Men Avedøre er nu sikker på at ligge på en oprykningsplads vinteren over. Kun Fløng/Hedehusene kan indhente Avedøre og tage førstepladsen på bedre indbyrdes kamp. Men der er to oprykningspladser i denne række modsat DS-rækken, hvor kun vinderen rækker op.

Den spilles først igen til foråret lørdag den 6. april ude mod Viby/Gadstrup.